דפנה שנטל בת ה-5.5 נולדה עם הפרעה בקצב הלב ומוטציה גנטית, שיכולה להוביל לפגיעה בתפקוד הלב. היא הגיעה לבית החולים בפתח תקווה, לאחר שבחודשים האחרונים התפקוד הלבבי שלה התדרדר, עד למצב שלא יכול היה לתמוך בתפקוד מערכות הגוף. שנטל נזקקה לתמיכה חוץ גופית שתחליף את לבה, עד שתימצא תרומה ללב אנושי ותוכל לעבור השתלה מצילת חיים.
בית החולים שניידר לרפואת ילדים בפתח תקווה דיווח היום על המקרה הרפואי המורכב של דפנה, המחוברת ללב מלאכותי (שנקרא: "ברלין הארט – לב במזוודה") ומאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ לב. למרות מצבה, אנשי הצוות של בית החולים עושים לא מעט כדי לשפר את מצב רוחה, במיוחד לקראת פורים הקרב ובא. בשניידר מספרים שלפני כשבוע, מיכל זאדה, אחות במחלקה, ראתה שדפנה עצובה וניסתה לברר למה.
אחות תופרת
דפנה סיפרה לה שבגלל החיבור ללב המלאכותי, היא לא תוכל ללבוש את התחפושת שבחרה לפורים: החיפושית המופלאה. האחות זאדה החליטה לנצל את יכולות התפירה שלה ותפרה מחדש את התחפושת של דפנה, שתתאים לה גם כשהיא מחוברת ללב המלאכותי. "מיכל התאימה את התחפושת לכל הצרכים החדשים של דפנה, כולל מקום לכל הצינורות שהיא מחוברת אליהם עכשיו", סיפרה בהתרגשות אמה של דפנה, לנה שנטל.
"זה היה מאוד מאוד מרגש", הוסיפה שנטל. "אנחנו ממש מרגישים שרואים אותה ועושים כל מה שאפשר כדי שהיא תוכל לחגוג את פורים כמו ילדה רגילה, למרות שהיא בבית חולים. דפנה מאושרת והיא כבר כמה ימים לובשת את התחפושת ומתכננת ללבוש אותה גם במהלך החג".
מתחילת השנה הזו בוצעו כבר שתי השתלות לב לילדים בבית החולים שניידר, שזה כבר משתווה לממוצע השנתי. בשנה שעברה הייתה שנת שיא עם ארבע השתלות לב. מ-2019 עברו בשניידר 19 ילדים תהליך של חיבור למלאכותי- ברלין הארט.
"עיני התמלאו דמעות אושר"
זאדה, האחות-תופרת, סיפרה על המקרה: "זיהיתי ילדה מתוקה ועצובה. חושיי אמרו לי לברר לעומק מה הסיפור, ניגשתי והתעניינתי. הבנתי שבגלל מכונת הברלין, אין לה אפשרות ללבוש את התחפושת שרצתה. שמחתי על כך שיש בארגז הכלים שלי גם יכולות תפירה ומיד נגשתי למלאכה. בשיתוף פעולה עם האחות סואר עיראקי, טיכסנו עצה וצללנו לפרטים טכניים עד לעומקם של הטיקטקים".
איך דפנה קיבלה את התחפושת?
"למחרת היום, דפנה כבר התפארה בתחפושת שלה לעיני כל – ועיניי נתמלאו דמעות של אושר. מה צריך יותר מחיוך אמית ועמוק של ילד".
ניתוח מוצלח של בן 16 להסרת גידול בגב
בשניידר גם גאים על המקרה של אמרי נהוראי, ספורטאי ותלמיד מצטיין בן 16 מצפון הארץ, שהתלונן בפני הוריו על כאבי גב קשים במשך חודשים רבים, אולם כל הבדיקות שעשה לא העלו דבר. אחרי בדיקת MRI, שמצאה גידול מסוכן, הוא הגיע למרכז שניידר. הניתוח להסרת הגידול ארך כ-7 שעות ונעשה בטכנולוגיה חדשנית המאפשרת למפות את האזורים החשובים של חוט השדרה כדי לא לפגוע בתפקודים חיוניים.
בית החולים שניידר מוסר כי כעת נהוראי מתאושש, מתהלך ומרגיש טוב, וצפוי לעבור שיקום פיזיותרפי. לדברי ד"ר אמיר קרשנוביץ: "הגידול בגבו של אמרי התברר, למרבה המזל, כשפיר אולם אבל אם הוא היה ממתין זמן קצר נוסף, היה נגרם לו שיתוק מוחלט. במקרים מהסוג הזה, יש חלון הזדמנויות צר שהוא הפיך לצורך טיפול, ולשמחתי הצלחנו לנצל אותו. אנו מאחלים לאמרי החלמה מלאה ומהירה ככל האפשר".