לפי דיווח בכלכליסט, ההחלטה התקבלה על ידי הרשת העולמית עקב "הערכה מחדש של שוק נדל"ן המשרדים בפתח תקווה", או במילים אחרות – חוסר ביקוש, ובשל כך – היתכנות כלכלית לא וודאית. מביקור במקום עולה, שהמבנה המאסיבי, בעל שש קומות עם 15 אלף מ"ר שטח משרדים, נשאר עדיין דומם וריק – מראה די עצוב. כרגע עדיין לא ידוע מי ייכנס למבנה – כשהכוונה לאכלס בו חברה אחת.
מי שביקר את הפאב המצליח JEMS (ג'מס), שנפתח לפני כשנה באפעל 15 פתח תקווה, בוודאי שם לב למבנה המשרדים שעוטף אותו. מדובר במבנה מודרני, שבולט בנוכחותו גם עבור כל מי שנוסע בכביש 4 לכיוון צפון. די מזמן התנוסס שם שלט של WEWORK (וויוורק) ענקית החללים המשותפים הבינלאומית, שבישר לכולם שבקרוב ייפתח סניף ענק של הרשת בפתח תקווה.
זה לא נעים לראות WEWORK סגור
אלא שציפיות לחוד ומציאות לחוד. המבנה נרכש על ידי קבוצת הנדל"ן אמפא, זרוע הנדל"ן של WEWORK בישראל, ב־2017 בתמורה לכ־50 מיליון שקל. לאחר מכן שיפצה את המבנה הישן בעשרות מיליונים נוספים. זה היה הרבה לפני תקופת הקורונה ולפני הקריסה של WEWORK. אז נשבו רוחות אופטימיים, לא רק בכל הקשור לתחום החללים המשותפים, אלא הנדל"ן המשרדי באופן כללי. כזכור, אז, לא היה נהוג בכלל לעבוד מהבית – מה שטרף את הקלפים אחרי תקופת הקורונה.
מי ייכנס לאפעל 15?
לפי אמפא, מדווח כלכליסט, מועד הפתיחה תוכנן לרבעון האחרון של 2020, אך זה לא קרה. בנג'י זינגר, לשעבר מנכ"ל WEWORK ישראל הכריז כי הכוונה לפתוח את הסניף ברבעון הראשון של 2021 – אך גם זה לא קרה. באמפא בנו על כך שחברת ההייטק הפתח תקוואית, פיוניר (Payoneer), שמשרדיה ברחוב היצירה, תשכור את השטח, אך הקריסה של WEWORK הרתיעה אותה מלבצע את העסקה.
כרגע לא ידוע אם הנכס יימכר או יושכר ואם לחברה אחת או ליותר. בינתיים המבנה האטרקטיבי יעמוד ריק עד הודעה חדשה.
מ־WeWork נמסר לכלכליסט: "WeWork ישראל פועלת מזה למעלה משנתיים מכוח הסכם זיכיון מקבוצת WeWork העולמית, כחברה עצמאית בבעלות מלאה של קבוצת אמפא, מקבוצות הנדל״ן הגדולות והמבוססות בישראל. ההחלטה שלא להתמקד בשוק המשרדים בפתח תקווה התקבלה על ידי הקבוצה העולמית, לפני הענקת הזיכיון, בשל הערכה מחדש של שוק המשרדים בפתח תקווה, שנערכה בתקופת הקורונה".