לפי הדיווח, הבניין ששימש את בית הספר הוותיק, בפינת רוטשילד-פיק"א ועמד נטוש במשך שנים רבות, יעבור מתיחת פנים, ישופץ, יחודש ויהפוך למוזיאון חווייתי, שיציג את יצירותיו של האמן הנודע, שנפטר ב-2017. בעירייה מבטיחים מוזיאון בו המבקר יחווה חוויה רב חושית ויפגוש את היצירות מנקודת מבטו של האמן. בכוונת העירייה להקים בסמוך למוזיאון בית קפה בשם "קפה פיק"א".
בית ספר פיק"א הוא בית הספר היסודי הראשון שהוקם בפתח תקווה (1885), מיסודו של הברון רוטשילד. בית הספר עבר מלימוד מסורתי ב"חדר", אל חינוך לאומי-עברי-חילוני מעורב לבנים ולבנות, זאת לאחר מינוי המנהל המיתולוגי, דוד חיון, בשנת 1909. בתחילת המאה ה-20, בית הספר שכן במבנה ברחוב רוטשילד פינת פיק"א – עד שעבר למבנה החדש ברחוב ביל"ו, בו הוא פועל עד היום.
מפגש רב מימדי עם היצירה
במהלך השנים התמקמו במבנה הותיק בתי עסק שונים, אך בשנים האחרונות עומד במקום מבנה נטוש ומוזנח. בעייירה מדווחים על יוזמה להפוך את המבנה הנטוש למוזיאון ליוצר ולאמן יוסל ברגנר, שנפטר לפני שש שנים, בגיל 97. ברגנר נחשב מגדולי הציירים הישראלים, מאייר ספרים, צייר תפאורות ומעצב תלבושות לתיאטרון ישראלי. בנוסף קיבל את פרס ישראל לאומנות לשנת 1980.
לפי הדיווח של העירייה, המבקר במוזיאון יחווה חוויה כוללת ורב חושית. חללי המוזיאון יפגישו את המבקרים עם נקודת המבט של ברגנר, כשבכל חלל יוזמנו המבקרים להתבונן על היוצר, דרך תמה אחת מרכזית, המשקפת את יצירתו. החללים ישלבו יצירות מקוריות, תפאורה בהשראת היצירות וכן ממשקים אינטראקטיביים פיזיים ודיגיטליים ויזמינו את המבקרים למפגש רב-ממדי עם היצירה.
ביקור משולב אפליקציה
לפי העירייה, לצד התצוגה הפיזית והאינטראקטיבית, תוצע למבקרים שכבת תוכן דיגיטלית באמצעות אפליקציה, שתאפשר לקהלי יעד ממוקדים לקבל שכבה נוספת של תוכן מותאם לילדים ולדוברי שפות זרות. המבקרים במוזיאון ברגנר יוכלו לחוות מייצגים ועמדות שמע, מפגש אנושי עם דמויות ורגשות לאורך הביוגרפיה האישית של ברגנר ותצוגות אינטראקטיביות המזמינות את המבקרים להתבונן בבבואת עצמם ולראות כיצד היו נראים לו היו דמות בציוריו.
בעירייה מבטיחים כי בצמוד למוזיאון יוקדם קפה פיק"א – בית קפה, שיכלול חלל פנימי וכן אזור מקורה נרחב במעטפת הבית. בחלל הפנימי של בית הקפה יוצג בתוך מסגרת תקופתית סרטון המציג את ההיסטוריה של בית הספר פיק"א.
"לאחר שנים בהן המבנה עמד נטוש, הצלחנו לגבש תכנית להחייאת הבית והקמת מוזיאון לאחד האמנים והיוצרים המרגשים – יוסל ברגנר", מסר ראש העיר, רמי גרינברג. "המוזיאון יוקם במה שהיה בית הספר העברי הראשון, ששילב לימודי קודש וחול, לרבות שירה, יצירה ופעילות גופנית, תחומים שהיו פורצי דרך באותה העת".
את המקום תקים ותנהל עמותת מדיסון, תכנון המוזיאון ואוצרות – סטודיו ניצן. תכנון אדריכלי – שגב סוקולצקי אדריכלים. העבודות יחלו לקראת סוף השנה וימשכו כתשעה חודשים. ביום שלישי הקרוב, 29.8 בשעה 17.00, יתקיים במקום טקס הנחת אבן פינה לחידוש הבית פינת הרחובות פיק"א ורוטשילד.