היקב המסחרי הראשון בעיר נפתח על חורבות אולם האירועים טוסו, סמוך למסעדת "מימי ונונו", השייכת לאותו גוף וגם לאותה משפחה, על הרחוב המסחרי, סמוך לפארק הגדול והקניון הגדול. בלוינסון מציעים בקבוקי יין אנין טעם ואיכותי, המיוצר במקום, במחירים: רוזה 120 ש"ח, לבן 150 ש"ח ואדום 165 ש"ח. עידו לוינסון, בעל היקב: "הייתה דרישה ורצינו לתת לקהל טעימה מהלבן, האדום והרוזה שלנו".
יקב לוינסון (Lewinsohn Winery) קיים כבר מעל ל-15 שנים, אבל עד עכשיו הוא מכר את היינות מהמפעל, שהיה ממוקם באיזור התעשייה סגולה – לעסקים אחרים כמו מסעדות אולמות אירועים. עכשיו, עם פתיחת היקב ברח' בזל 16, הוא פתוח מסחרית גם לקהל הרחב ולצרכן הקצה, שמחפש יין ברמה אחרת ממה שמציעים בחנויות המשקאות הרגילות ובסופרים.
צפו בביקור ובראיון עם הבעלים היינן עידו לוינסון
300 מ"ר עם חביות של 500 ליטר
עוד לפני הכניסה למקום ניכרת ההשקעה הגדולה שבוצעה בו. בתוך מספר חודשים נהרס אולם האירועים הותיק טוסו והוקם יקבל וינסון, שכולל 300 מ"ר של יקב אמיתי עם חביות 500 ליטר של עץ אלון צרפתי ומיכלי נירוסטה ענקיים, בהם מייצרים את היין, זאת לצד 150 מ"ר של חצר/מרפסת ועוד 50 מ"ר של מרכז מבקרים. הרעיון הוא להקים לא רק מקום בילוי, אלא גם מקום מקצועי, בו יתבצעו סדנאות למידה על יין ויצור.
"נוצרה הזדמנות מושלמת עבורנו להתמקם חזרה בפתח תקווה", אמר לנו היינן עידו לוינסון, בעל היקב. "המקום התפנה ליד מימי ונונו – ותוך מספר חודשים הקמנו את היקב. הייתה דרישה מצד הקהל הרחב, שמכיר ואוהב את היינות שלנו, לפתוח מקום בו הם יוכלו לקנות את היינות ישירות מהחנות. הרעיון הוא לתת מקום בו הקהל יוכל לטעום מהיינות שלנו – הלן, האדום והרוזה – ואחר כך יוכלו 'לחקור' אותם בהמשך בביתם".
מהגראז' של אביב ללב של פתח תקווה
יקב לוינסון הוקם בשנת 2007 על ידי עידו לוינסון ואביו אמנון בגראז' בבית המשפחה בהוד השרון ועל כן נקראת סדרת היינות "גראז דה פאפא". המקום החדש בפתח תקווה בנוי לארח עד 150 אישי באירועים גדולים כמו כנסים, אירועי חברה וגם חגיגות משפחתיות-חברתיות. כאמור, בהמשך צפויים להתבצע במקום סדנאות, הדרכות ולימודי יינות. מחירי בקבוקי היינות: רוזה 120 ש"ח, לבן 150 ש"ח ואדום 165 ש"ח
עבור עידו, היין הוא הרבה יותר מתחביב. הוא למד ייננות באוניברסיטת מילאנו, השתלם ועבד ביקבים מובילים באיטליה צרפת ואוסטרליה – וביניהם יקב "סאסיקייה" המפורסם מטוסקנה. בהמשך עבד ביקב קרנאטי כיינן הראשי ולאחר עשור מונה ליינן הראשי של ברקן-סגל, היקב הגדול בישראל. במקביל, הוא בנה את היקב האישי שלו ותוך גידול איטי נדד היקב לסגולה – עד שהגיע השבוע לרח' בזל 16 פתח תקווה.
צמוד למימי ונונו
צמודה ליקב היא מסעדת נונו-מימי MIMI&NONO, הנמצאת בבעלות אחיו וגיסו של עידו לוינסון, כשאת המתחם מנהלת ירדן, אחות נוספת – וכך ניתן ליהנות מיין ואוכל בסביבה משפחתית נעימה בליווי הסברים לאוהבי היין. משפחת לוינסון, ששורשיה נטועים בפתח תקווה, חזרה לבסוף לעיר באמצעות המסעדה והיקב המשפחתי.
שעות הפתיחה הן בימי א'-ה' בשעות 11:00 עד 23:00. ניתן גם לבצע משלוחים של יין אונליין דרך אתר היקב.