כמעט שנה עברה מאז שהרשת פתחה את הסניף הפתח תקוואי של המאפיה-בית קפה ורבים מתושבי השכונות הסמוכות ואנשים ממקומות רחוקים יותר בעיר, כבר מכירים את המקום וגם את הקונספט: לחמי מחמצת איכותיים טריים + קפה ואווירה בניחוח צרפתי. זהו הסניף ה-10 של רשת הלחם, מבין 11 סניפים בפריסה ארצית. ביקרנו בשעת בוקר ודיברנו עם הצוות, שהציע לנו מבצע 1+1 על הלחמים.
הקהל הישראלי, עם השנים, הופך להיות אנין טעם יותר ויותר – גם בכל הקשור ללחם והרצון לאכול לחם טרי, בריא, טעים וממלא. את האיכות הזאת לא תמצאו במאפיות של הסופרים ורשתות המזון – אז אין להם ברירה, אלא להגיע למקומות, שמציעים לחמים מסוג זה, כמו לחם ארטיזן פתח תקווה, שנפתח לפני כשנה במתחם Giss-in על רח' גיסין, סמוך לשכונת אם המושבות.
צפו בביקור בלחם ארטיזן פתח תקווה - מתחם Giss-In
24 שנים של לחם
לחם ארטיזן היא מאפייה וקונדיטוריה שנוסדה ב-1999 על ידי האחים חיים וגיא שדות והם מתגאים בלחמים בעלי מרקם מיוחד, המאופיין במעטפת קשה ופריכה שתומכת בעמידותם, תוך שמירת פנים הלחם רך ונימוח. הסוד לדבריהם, טמון בתהליך עיבוד ארוך וקפדני המלווה בעבודת כפיים, ממש כפי שהיה נהוג בעבר – החל משימוש בחומרי גלם מן הטבע, דרך התפחה חוזרת של הבצק ועד לשימוש בתנור מיוחד בעל רצפת אבן להשלמת האפייה.
הגענו לסניף בסביבות 9:30 ואת המקום כבר פקדו לקוחות ראשונים של היום, חלקם לקנות לחם וחלקם לשבת לקפה. "אני אוהב לשבת פה כי זה מזכיר לי את בתי הקפה שהייתי יושב בהם בתל אביב. בית קפה שכונתי", אמר לנו קיסוס, תושב השכונה. "אני מגיע לכאן משני טעמים: גם בגלל הלחם וגם בגלל הקפה, שמכינים לי מותאם אישית – חזק, כמו שאני אוהב".
לחם אומנותי
לחם ארטיזן הוא בראש ובראשונה מאפיית לחמי בוטיק, המגישה גם קפה איכותי הנטחן לפי בקשת הלקוח – וזה מה שמבדל אותו מרשתות קפה-מאפה אחרות. האחים שדות למדו את רזי האפייה מדודם בקנדה. עם התבססותם, הם החלו להשתמש במתכונים מסורתיים שמקורם בצרפת ולאפות לחמים השייכים למשפחת ה-artisanal breads (לחמים אמנותיים) – מכאן נגזר שם החברה לחם ארטיזן.
מבין הלחמים המובחרים של לחם ארטיזן, ניתן למצוא לחם שיפון, לחם חיטה מלאה, לחם צימוקים ואגוזים, לחם בורדולייז לחם שאור שמקורו בבורדו שבצרפת). "יש לנו כאן לחמי מחמצת הכי טובים בארץ", מתגאה אחינועם שדות, ביתו של הבעלים, חיים, שגם אותה פגשנו בסניף. "כל הלחמים הם ללא חומרים משמרים ונעשים בעבודת יד ובאיכות מצוינת".
לחם שוקולד ולחמים ששוקלים 2 ק"ג
איכות-איכות, אבל מה עם המחירים? בדקנו כמה: לחם חיטה מלאה 70% עם גרעיני חמנייה ודלעת יעלה לכם 24 ש"ח ולחם שיפון גרמני ממחמצת שיפון וגרעיני שיפון בהשריה יעלה לכם 26 ש"ח. באותו מחיר תמצאו גם לחם בר 100% כוסמין בציפוי פשתן סומסום ופרג. בלחם ארטיזן פתח תקווה ממליצים גם על לחם גראנו מחמצת מקמח כוסמין מלא גרעינים וזרעי בר (27 ש"ח) וכן על הלחמים מקטגוריית המיוחדים, כמו לחם שוקולד, לחם שאור ממחמצת טבעית עם קקאו ופצפוצי שוקולד (27 ש"ח).
בלחם ארטיזן פתח תקווה תמצאו גם מבחר גדול של עוגות שמרים ובחושות, עוגיות, מאפים שונים, לחמניות, באגטים (משובחים, שמתפצפצים בפה) וגם דברים לצד הלחם – גבינות, שמן זית, קרקרים עבודת יד, מטבלים וממרחים שונים. מה שצד את עיננו הם לחמי ה"גרנדה", לחמים במשקל 2 ק"ג, שיכולים להיות פתרון מעולה למי שמארח קבוצה גדולה של אנשים ורוצה לפנק אותם עם לחם איכותי.
ומה עם מבצעים?
"יש לנו השבוע מבצע 1+1 על כל לחמי המחמצת, ועל עוגות השמרים והבחושות", מציינת אחינועם. "בנוסף יש לנו מבצע קפה + מאפה ב-10 ש"ח בלבד!".
לחם ארטיזן פתח תקווה נמצא ברח' גיסין 17, מתחם Giss-in והוא הסניף העשירי של הרשת, מתוך 11, ביניהם, רעננה, כפר סבא, נתניה, הוד השרון, קדימה, רמת השרון, הוד השרון, נתניה, ראש העין והאחרון שנפתח בכפר יונה. שעות הפתיחה הן מ-7 בבוקר עד 8 בערב (בימי שישי סוגרים ב-15:00). בשבת סגור. למרות שהכי כדאי להגיע ללחם ארטיזן פתח תקווה, אפשר גם להזמין משלוחים בטלפון לסניף ודרך אתר הרשת באינטרנט.