שלב נוסף בתהליך להפוך את המחנה הצבאי הישן לאטרקציה נדל"נית של מסחר ומגורים: נפתח המכרז ליזמים וקבלנים לשטח המתפנה – 2500 דונם של דיור וכ-300 אלף מ"ר של מסחר ותעסוקה. ומה יהיה עם עומסי התחבורה הצפויים? ברמ"י מרגיעים.
פרויקט הנדל"ן הענק, האמור להיבנות במקום המחנה הצבאי הישן בסירקין, תופס תאוצה, כשהשבוע התבשרנו כי רשות מקרקעי ישראל פרסמה מכרז מקוון ליזמים, כחלק מתוכנית תמל/ 1076 'רובע סירקין, פתח תקווה'.
מחנה סירקין, כמו מחנות אחרים של צה"ל הנמצאים במרכז, עתיד להתפנות בשנים הקרובות, כחלק ממהלך של המדינה להעביר שטחים יקרים ומבוקשים של הצבא לנגב וכך לפנות אותם לטובת מסחר ומגורים.
בחודש שעבר הוחלט כי צה"ל יקדים פינויים של שלושה מחנות גדולים (ביניהם סירקין), ויאפשר לשווק אלפי יחידות דיור על השטחים שהתפנו. ההחלטה התקבלה בפגישה בין מנכ"ל משרד הביטחון, אמיר אשל לבין מנכ"ל רמ"י, יעקב קוינט ונציגי משרד האוצר.
תג מחיר: מעל רבע מליון ש"ח
עבור הפינוי של סירקין, צה״ל צפוי לקבל מרמ״י 268 מיליון שקל. במתחם באזור בסיס סירקין כבר הסתיימה מזמן הפעילות המבצעית, אך עדיין נותרו בשטח מבנים ריקים וציוד. ההסכם מותנה בפינוי מלא של השטח, שאמור היה להתחיל רק בעוד 8 חודשים.
התוכנית של פרויקט סירקין כוללת רובע מגורים של 2,500 דונם ובו אמורות לקום 8,000 יחידות דיור במגוון סוגים של בניינים הנעים בין שלוש ל-25 קומות. על פי התכנון, כרבע (2200) מהדירות יוקצו עבור דירות קטנות (2,3 חדרים) וכ-600 יוקצו עבור דיור מיוחד.
בנוסף למגורים, על פי התוכנית, יוקצה שטח של כ-300 אלף מ"ר עבור מסחר ועסקים, שאמור לשמש בעיקר את תושבי מזרח העיר, הישובים הקטנים הרבים ובעיקר לכל מי שנע על ציר כביש 40 המחבר את פתח תקווה להוד השרון, ראש העין, כפר סבא ורעננה מצפון.
סומכים על הבדיקה התחבורתית
תוכנית שאפתנית בסדר גודל כזה מחייבת היערכות תחבורתית, במיוחד בפתח תקווה, ההופכת מיום ליום לצפופה יותר ויותר. העניין הגיע לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, שהחליט שהתוכנית תהיה אפשרית למימוש, אך ורק לאחר בדיקת היתכנות תחבורתית.
לבית המשפט התקבלו התנגדויות לתוכנית, שהוצגו בפני הועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) בחודש נובמבר 2019. בין העותרים היו נציגי אגודת סירקין והעמותה להגנה על עתיד מחנה סירקין, שטענו שהתוכנית מהווה פגיעה בכפר סירקין, בכך שהיא מייצרת טבעת חנק של תחבורה סביב היישוב.
בנוסף, עיריית פתח תקווה דרשה להתנות את קצב מימוש הפרויקט, בביצוע של תשתיות תחבורתיות רבות קיבולת, בדגש על תחבורה ציבורית ורשת תנועתית מגוונת.
בעקבות החלטת בית המשפט, בוצעה בדיקה תחבורתית מקיפה, שבחנה את הפיתוח הצפוי באיזור עד שנת 2040 והמענה התחבורתי הדרוש הנגזר מכך.
על פי רמ"י, לאחר מהלך מקיף למיפוי הצרכים התחבורתיים, פורטו הפרויקטים התחבורתיים הדרושים במרחב, תוך תיאומם מול הגורמים האמונים לקידומם והבטחת מענה תקציבי ליישומם – מה שמאפשר את קידום הפרויקט לשלב המכרז.
רמ"י מזמינה את ציבור היזמים להגיש הצעות לחתימה על חוזה חכירה ישירה לתקופה של 98 שנים, עם אופציה להארכה ל-98 שנים נוספות, למטרת תעסוקה ומסחר במתחם.
חוברת המכרז תפורסם באתר האינטרנט של רמ"י בשבועות הקרובים. המועד האחרון להגשת הצעות הוא עוד כחצי שנה ב-07/03/2022 בשעה 12:00 בצהריים.