דבר כזה עוד לא ראיתם, בטח לא בפתח תקווה: מתחם ענק של שתי קומות בשטח 1800 מ"ר, שכולו על טהרת האוכל האיטלקי: לצד מסעדה איטלקית, תמצאו שם גם בייקרי, חנות יין, בר גבינות, דוכן קפה וגלידה, שוק ירקות, ברים של טאבון ודגים. זהו מיזם ראשוני מסוגו של המסעדן איציק אנקונינה, יחד עם השף קובי בכך והמנכ"ל קובי בכר (כן, אותו שם), שמסר: "ההשראה: אל נסיונל בברצלונה ופוד הול באמסטרדם".
השלט של EATALIA כבר מתנוסס חודשים רבים על צומת הרחובות יצחק רבין-ז'בוטינסקי, זאת מבלי שאף אחד מבין מאות אלפי העוברים ושבים יודעים מה מסמל שם מותג זה. אז עכשיו זה כבר לא סוד: המקום ייפתח מחר במתחם עמי ב.ס.ר סיטי ומזמין את הלקוחות לראות עד כמה שווה הייתה ההשקעה הגבוהה בסניף הראשון (ואולי לא האחרון של הרשת) – 20 מיליון ש"ח.
מדובר על מתחם קולינריה בסגנון איטלקי שמאחורי המיזם עומדים המסעדן איציק אנקונינה, הבעלים של רשת המסעדות האיטלקיות JOYA, שפתחה לאחרונה סניף במתחם GISS-IN, שברחוב גיסין ומנכ"ל המתחם קובי בכר. "ההשראה למתחם באה ממתחמי אוכל באירופה כמו אל נסיונל בברצלונה, פוד הול באמסטרדם ומתחמי איטלי ונעשו התאמות לקהל הישראלי, בין היתר בנושא הכשרות", מסר בכר.
למה דווקא EATALIA?
"ראשית עלויות ההפעלה וחומרי הגלם במטבחים אחרים הרבה יותר גבוהות, מה שמשפיע על מחיר המנה. בשווקים שהוקמו בעבר, זו הייתה עסקת נדל"ן. יזמים לקחו שטח והשכירו אותו לגופים שונים שהתחרו זה בזה. במתחם שלנו כל העסקים בבעלותנו. אין פה זכיינות ואנחנו מעסיקים את מנהלי הדוכנים. לקוח שנכנס למתחם הוא לקוח שלנו".
גודל המתחם 1,800 מ"ר בשתי קומות, וכולל לא פחות מ-250 מקומות ישיבה. הקומה הראשונה כוללת בייקרי, חנות יין ובר גבינות והשנייה כוללת מסעדה איטלקית, דוכן קפה וגלידה, שוק ירקות, ברים של טאבון ודגים. כמו כל עסקי האוכל בעמי ב.ס.ר סיטי – גם EATALIA הוא כשר.