לדברי אהרון דינוביץ, שנשא דברים בכנס מקצועי שקיים הארגון, לא ניתן לקיים שוק דיור תקין בעיר, אם נדרשות בין 7 ל-8 שנים לקבלת היתר בנייה. ועל כן, תכנית התמ"א, שבאופן פורמלי הסתיימה באוקטובר 2022, צריכה להיות מוארכת לפחות עד שנת 2025. "צריך לעשות הכל כדי להמשיך את התמ"א", קרא לקבלנים. גרינברג בתגובה: "פתח תקווה בין המובילות במתן היתרים ובהיקפי בנייה".
למרות שעל פניו, ההתחדשות העירונית בפתח תקווה לא עוצרת, קיים חשש בקרב בכירים בענף הנדל"ן בעיר, שעצירת תכנית התמ"א, תביא לעיכוב פרויקטים במבנים ישנים הזועקים לחידוש, בעיקר במרכז ובמזרח העיר. את החשש הזה הביע בכנס בצורה תקיפה דינוביץ, יו"ר ארגון קבלני פתח תקווה, שביטא מה שרבים מיזמי הנדלן בעיר חושבים.
"לא ניתן לקיים שוק דיור תקין, אם לוקח 7-8 שנים לקבל היתר בנייה
"יש קיפאון במכירות, סביבת ריבית גבוהה, שמייקרת עבור הרוכשים את המשכנתא ועבור היזמים מייקרת את הוצאות המימון ומרחיקה. תוסיפו לזה חוסר ודאות כללית שיוצרת המהפכה המשפטית וממשלה שלא ממש מתפקדת", הסביר בדבריו דינוביץ את הסיבה לכך ששוק הנדל"ן בפתח תקווה נמצא בתקופה מאתגרת מאוד.
על כן, לדבריו, על הרשויות לדאוג להורדת חסמים ובראש ובראשונה להאריך את תקופת התמ"א. "לא ניתן לקיים שוק דיור תקין, אם לוקח 7-8 שנים לקבל היתר בנייה. קבלנים לא יכולים להתנהל אם הם לא יודעים מתי יוכלו להתחיל לבנות וכמה היטל השבחה יצרכו לשלם". לדברי דינוביץ, בפתח תקווה מדיניות ההתחדשות העירונית וחוסר הוודאות מקשה מאוד על העבודה של הקבלנים, במיוחד כשהמערכת שמה אותם על המוקד בטענה כי הם רק מחפשים רווח כלכלי.
"לא לעצור את התמ"א. גם אם צריך לפצות את הרשויות"
"עיריית פתח תקווה קיצצה במידה ניכרת את אישורי פרויקטי ההתחדשות והיא מפנה את הקבלנים ל"חלופת שקד", שעדיין לא יושמה בשטח, אין לה שום סימוכין ושום רקורד של הצלחה", אמר דינוביץ. "על כן, העירייה צריכה להאריך בשלוש שנים נוספות את תמ"א 38. זה הפתרון היעיל כיום לחידוש ומיגון הדירות בעיר מפני רעידות אדמה כמו שראינו בטורקיה". דינוביץ הוסיף כי "בוני הארץ לעשות הכל כדי להמשיך את התמ"א, גם אם יהיה צריך לשלם היטל השבחה או לפצות את הרשויות", אמר דינוביץ.
בתגובה לדבריו אמר ראש העיר רמי גרינברג כי "פתח תקווה היא בין הערים המובילות בישראל במתן היתרים ובהיקפי הבנייה, אבל מתפקידנו לדאוג שיגורו במבנים החדשים אנשים שנוכל לספק את צרכיהם להם אנחנו מחויבים – כמו גני ילדים, תחבורה, פארקים ושאר שירותים. זה נכון שהתפקיד שלכם, כקבלנים, הוא למקסם את הרווח, אבל לא יקרה כלום אם תרוויחו רווח ריאלי ולא רווח עודף, כדי שלתושבים יינתנו גם השירותים העירוניים".