מגדלי בסר פתח תקווה

הצלם שי בן סניור גרם לפתח תקווה להיראות כמו ניו יורק | צפו בעצמכם

מה עולה בדימיונכם כשמדברים על העיר פתח תקווה? קרוב לוודאי: עומסי תנועה, רחובות צרים, בניינים מיושנים ועוד. פגשנו בצלם שי בן סניור שטוען כי פתח תקווה היא עיר העתיד, ושהיא יפה בעיניו לא פחות מערים מובילות בעולם. לשם כך, הוא יצא למסע תיעוד מרתק ברחבי העיר ויצר קולקציית תמונות ייחודית שגרמה אפילו לנו לתהות: פתח תקווה, זו את?

כך הכל התחיל

זה התחיל בשירותו הצבאי הוא מספר, כשחבר שלו הביא מצלמה והוא ביקש להשאיל אותה לכמה דקות: "צילמתי כמה תמונות בודדות, מהר גיליתי עולם של יצירה" מספר שי ומוסיף: "הבנתי שיש לי בידיים כלי ביטוי ללא גבולות, מהר החלטתי שאני קונה מצלמה". הוא מספר על הטיפים שחסך (במטבעות) מעבודה במלצרות לאורך השירות הצבאי שלו, ובזכות כך הצליח לרכוש מצלמה ראשונה. לימים תיזכר המצלמה הזו כאבן דרך ראשונה במסע חוויות מצולם.

ציר ז'בוטינסקי - פתח תקווה
"גיליתי עולם של יצירה" | ציר ז'בוטינסקי בניחוח של קיץ (צילום: שי בן סניור)

"קניתי מצלמה משומשת ב-1200 ש"ח, עד היום היא חלק ממני" כבר באותו השבוע הזמינו אותו לצלם בבר מקומי והוא זכה להחזיר חלק מההשקעה: "הרגשתי על גג העולם, זה רגע בלתי נשכח". כיום הוא מצלם אירועים, עסקים ועוד. הוא אומר ומוסיף: "היום צילום עבורי זו דרך חיים המשלבת תחביב לצד פרנסה".

מניין באה ההשראה?

לאורך שנים הוא ספג השראה מצלמים מובילים בעולם, ביניהם: Peter McKinnon, Daniel Schiffer, Ben Johnson ועוד. הוא למד את יסודות הצילום בעצמו וחקר רבות את נושא הזמן. "הייתי יושב שעות מאחורי המסך במטרה להבין את אחרון המושגים של עולם הצילום, זמן ותנועה היו תחומים שהעסיקו אותי שעות". הוא נהג לצלם חפצים בבית, דברים דוממים וגם עצים, הוא מספר שהיה סקרן ללמוד דברים חדשים כל הזמן. בנוסף לכך הוא טוען כי התמונות המוצלחות ביותר שלו צולמו דווקא ברגע ספונטני: "אתה יכול לתכנן תמונה שעות או חודשים במקרה שלי, ולבסוף רגע נכון אחד מנצח הכל"

אצטדיון המושבה - פתח תקווה
"רגע נכון אחד מנצח הכל" | אצטדיון 'שלמה ביטוח' - פתח תקווה (צילום: שי בן סניור)

לשי כמו לכולנו, התפנה זמן רב בתקופת הקורונה. הוא נהג לנצל זאת ללמוד וליישם טכניקות מורכבות: "חשיפה ממושכת היא אחת מטכניקות הצילום המועדפות עליי" הוא אומר ומוסיף: "יש לי עוד תמונות רבות המבוססות על טכניקה של חשיפה ממושכת, השימוש בה מאפשר לך להתבטא בייחודיות בלי גבול".

זה הכל פוטושופ?

"התחושה הראשונית שעולה כשמביטים בתמונות שלי שהן עמוסות בפוטושופ" הוא עונה. לאורך דרכו המקצועית של שי, הופנו אליו לא פעם אחת שאלות בנושא, והוא השיב שהתמונות שהוא יוצר, איתן הצבעים והטכניקות – מתוכננות בקפידה כבר משלב ההגדרות הראשוניות במצלמה. השימוש בטכניקות אלו גורם לתמונה להיראות בחלקה דמיונית, ובעקבות כך נוצרת תחושה כי מדובר בהתערבות מלאכותית של תוכנת מחשב. בחיוך הוא מוסיף: "אני יצרתי לעצמי סגנון ייחודי, כזה שאני בוחר אותו בעצמי ללא תלות בדבר. זה בדיוק ההבדל בין מעצב לאמן" 

מה אתה יכול לספר על הקולקציה שיצרת?

"התמונות לאט לאט הצטברו בתיקייה, לא תכננתי את זה הרבה". הוא מספר שבכל פעם שהוקם מרכז או נקודת עניין חדשה בעיר – הוא לקח את הציוד ומיהר לתעד – כשהוא רכוב באופניים כמובן. וכשהוא מגיע – אז איתו החצובה, הציוד והאביזרים. שי משתדל לתכנן את התמונה מראש כי הוא מאמין שכל דבר טוב מתחיל בתכנון נכון. "הקולקציה הזו נבנתה בדיעבד" הוא מספר: "אני אורז את אהבתי לעיר בתמונות". בכל פעם שהוא יוצא לצלם נקודת עניין אחרת, התווספה עוד תמונה לתיקייה ולאחר זמן מה הוא גילה שהצטברו אצלו צילומים רבים מהעיר, מעין "פסיפס של רגעים יפים שהתלכדו לתמונה אחת" כך הוא מכנה זאת, כולם ממקומות שונים שסיקרנו ועוררו בו עניין.

גשר המיתרים - פתח תקווה
"אני אורז את אהבתי לעיר בתמונות" | גשר המיתרים על ציר ז'בוטינסקי (צילום: שי בן סניור)

הטכניקות שהשתמש בהן בתמונות היו חשיפות ממושכות, משחקי פוקוס,  הקפאה והנעת אובייקטים, "משחקים בזמן" הוא קורא לזה. לדבריו, המטרה בתמונות הייתה תמיד להציג משהו עתידני. כזה שיגרה את העין מצד אחד, ויחד עם זאת יציג משהו חדשני שלא נראה בעבר.

מה הקשר שלך לפתח תקווה?

"אני מחובר לעיר גם באופן אישי וגם מקצועי". הוא גר בפתח תקווה, עובד בפתח תקווה ונושם את פתח תקווה. הוא לא רואה הרבה סיבות לצאת מהעיר: "בפתח תקווה יש כל מה שמשפחה צריכה: מרכזי תעסוקה, דיור בר השגה, מוקדי בילוי ופנאי, תחבורה מתקדמת ועוד".

מתחם בסר - פתח תקווה
"בפתח תקווה יש כל מה שמשפחה צריכה" | מתחם בסר פתח תקווה (צילום: שי בן סניור)

הוא נוהג לעבור ליד בית הספר בו למד מדי חודש ולהיזכר בסיפורי הילדות: "מאז היותי תלמיד, הייתי מגיע לבית הספר רכוב באופניים, כך התאפשר לי להמשיך ולגלות מקומות חדשים כל הזמן". הוא מספר שהיה מאריך לעצמו את הדרך כדי להכיר עוד מקום חדש, ובזכות יצר הסקרנות הוא למד להכיר את נקודות העניין המעניינות. "הכל מתחיל מלמטה, תמיד הסתקרנתי לגלות דברים חדשים, היום אני שמח לגלות מקומות, עסקים ואנשים חדשים בעיר".

מה צופן העתיד?

שי בן סניור טוען כי העין האנושית בימינו מגורית מאי פעם, והאתגר 'למשוך את עין הצופה' – מאתגר מתמיד: "הויזואל הרווח היום ברשתות חוצה גבולות, במקרים מסוימים אפילו דמיוני נוכח פריצתה של הבינה המלאכותית לחיינו".  הוא מאחל שאנחנו כחברה נמשיך ליצור מצד אחד ומצד שני נמשיך לצרוך תוכן איכותי "אין תחליף ליד אדם" הוא מדגיש בנחרצות. הוא מאחל שהעיר תמשיך להתפתח ולספק מוקדי עניין לכלל הציבור בכלל וכן עבורו. "במישור המקצועי אני שואף ללמד צילום, ומייחל להוות השראה עבור אחרים". כך הוא חתם את הראיון.

שי בן סניור - צלם
"שואף ללמד צילום ולהוות השראה עבור אחרים" - שי בן סניור

עוד ב-בשיתוף-עם

תובל סעדון - RANGE אופנועים

ריינג' אופנועים פתחו סוכנות חדשה בב.ס.ר סיטי. צפו בשני דגמים מובילים (וידאו)

סוכנות האופנועים המובילה בפתח תקווה, הגיעה לאחרונה למתחם העסקי ומציעה שלל דגמים של אופנועים וקטנועים מהמותגים הכי חזקים בשוק של הדו-גלגלי. השוק פורח לאחרונה בעיר, הרבה הודות לעומס בכבישים והמחסור בחניות – שהופכים את המכונית לנטל עבור רבים. "קהל הלקוחות שלנו גם נהנה מתנאי מימון אטרקטיביים, שלא ימצאו במקומות אחרים", אומר תובל סעדון, מנכ"ל הסוכנות.

המשך קריאה »
טוודרוס (טדי) אטנאו

משערייה לצהובים: טדי אטנאו בן ה-12 התקבל לאקדמיית המצוינים וחתם במכבי ת"א

ילד הפלא הפתח תקוואי, בן למשפחה יוצאת אתיופיה בת 12 ילדים, התגלה בקבוצת הילדים של מחנה יהודה, עבר למחלקת הנוער של הפועל פתח תקווה – ועכשיו הוא בדרך לפריצה הגדולה בשנתון 2012 של התל אביבים (מכבי דרום, ילדים ב', ליגה ראשונה). בעונה שעברה, במדי הפועל, כבש 15 שערים ובישל שמונה – בדרך לנבחרת ישראל ולקריית שלום. "יש לו יכולות שלא רואים בגיל הזה", אומר סוכנו, רן רוזנטל

המשך קריאה »
או לוי קדם לייט פיט פתח תקווה חדר כושר פילאטיס פתח תקווה

פילאטיס וכושר לנשים בהריון: אור לוי-קדם מסטודיו "לייט-פיט" מראה איך עושים זאת (וידאו)

"זאת תקופה מאתגרת", הודתה מדריכת הפילאטיס והכושר הפתח תקוואית, שפגשנו השבוע בסטודיו שבבעלותה בשכונת עין גנים. עם בטן של חודש תשיעי היא מחכה לבת, כל זאת בזמן שמיכאל, בעלה הלוחם, יוצא שוב למילואים – לשלושה חודשים. מה שמחזק אותה (תרתי משמע), זה האימונים בסטודיו. "כשמתאמנות יוצאות מפה עם חיוך ענק על הפנים – זו המתנה הכי גדולה שניתנה לנו".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading