מהניתוח, שבוצע לבקשת "ישראל היום" והתפרסם שם, עולה כי בוצעו 17.5 אלף חיפושים ייחודיים באתר, ביקשו למצוא דירה באם המושבות (הדר המושבות הוותיקה) ויחס הביקוש-היצע עמד על 116, כלומר על כל דירה – היו לא פחות מ-116 חיפושים. מיד אחרי בדירוג, שכונת כפר גנים ג', בה יחס הביקוש/היצע עמד על 107 ואילו כמו החיפושים עמדה על 36 אלף.
נתונים אלו מלמדים, עד כמה הביקוש לדירות בפתח תקווה, בין אם הן חדשות או יד שנייה, עולה בהתמדה והוא גבוה יותר בהשוואה לשאר ערי המרכז. אחרי אם המושבות הותיקה וכפר גנים ג', דורגו השכונות בית בפארק באור יהודה, נווה מונוסון ביהוד־מונוסון ונאות שקמה בראשון לציון.
הסיבה לביקוש הגבוה לדירות בשכונות האלה של פתח תקווה, היא קודם כל התשתית האיכותית שמקבל התושב מבחינת חינוך, בריאות, תברואה, איזורים ירוקים ועוד. לזה יש להוסיף את הקירבה היחסית לערי המרכז – תל אביב, רמת גן, גבעתיים – ששם הדירות עדיין יקרות בהרבה ביחס לפתח תקווה.
מסתבר שמבקשי הדיור בפתח תקווה אולי פחות מודאגים מהפקקים, זאת לאור בדיקה שביצעה WAZE, שקבעה כי פתח תקווה היא העיר ה-4 הכי פקוקה בארץ, לאחר תל אביב, ירושלים וראשון לציון. ההערכות הן כי כשהקו האדום של הרכבת הקלה יחל לפעול (בינתיים אף אחד לא רוצה להתנבא מתי זה יקרה), הביקוש לדירות בפתח תקווה יגבר, היות וזה יקרב את העיר עוד יותר לתל אביב.
"המאפיינים החוזרים ברוב השכונות שדורגו כמבוקשות ביותר הם חדשנות ותנופת בנייה, מסרה איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק ביד2: "מדובר בשכונות המאכלסות בעיקר צעירים עם ילדים ומשפרי דיור ממעמד סוציו־אקונומי בינוני־גבוה. שכונות שבהן יש תחושת קהילתיות גבוהה בקרב התושבים, או שכונות איכותיות עם מוסדות חינוך מתקדמים, פארקים, מרכזי קניות וגישה נוחה לצירי תעבורה מרכזיים".