לפי דיווח של עיריית פתח תקווה, היא צפויה לפרסם בקרוב את תקציבה לשנה הבאה, שצפוי לעמוד על 2.37 מיליארד ש"ח, כ-14% יותר מ-2022. את הגידול מייחסים בעיקר להכנסות גבוהות, שאמורות להתקבל מארנונה לעסקים, שמספרם בעיר הגיע ליותר מ-8,500. העירייה מבטיחה כי התקציב יופנה לטובת משאבים לשירות הציבור – חינוך, ניקיון, ביטחון והמשך פיתוח העיר.
300 מיליון ש"ח יותר – זה מה שמבטיחה לנו העירייה לקראת פרסום התקציב לקראת 2023, שאמור להתפרסם בימים הקרובים. הסכום המדויק שיכלול התקציב בשנה הבאה, לפי הדיווח של העירייה, הוא 2,370,837,000 ₪, שמגלם גידול של כ-298 מיליון ₪ ביחס לתקציב 2022.
לא מעלים - ומחזירים!
בעירייה מתגאים בכך שהתקציב גדל, מבלי להעלות את הארנונה לתושבים, למרות שהמדינה ביקשה להוסיף 1.37%. לא רק זאת, כפי שפרסמנו לאחרונה, העירייה תחזיר לתושבים ארנונת יתר שנגבתה בסך כולל של 15 מיליון ש"ח וכן, בהתאם להוראת החוק, הוחלט שגם תאגיד המים מיתב יחזיר רווחי דיבידנדים לציבור תושבי פתח תקווה.
בעירייה מציינים כי הארנונה לתושבים לא תעלה, זאת למרות ההתייקרויות במשק, העלאת המדד וקיצוצי תקציב של משרדי הממשלה לרשויות המקומיות. אף על פי כן, העירייה מבטיחה למהשיך להגדיל את הסיוע בהנחות בארנונה לתושבי העיר בהיקף של 231 מיליון ₪, שכוללים הרחבת זכאויות שונות, כמו הנחה למפקדים במילואים בשיעור של 25%.
אחד מהמרכיבים של התקציב הוא כסף שיושקע הפיתוח פארק הירקון פתח תקווה, שצפוי להשתרע על פני 10,000 דונם, זאת לצד חידוש תשתיות, הקמת גשרים להולכי רגל, סלילת שבילי אופניים, פיתוח פרוייקטים תנועתיים, בניית קריית ספורט, מגרשי דשא סינטטי ומתקני ספורט, פיתוח בריכת החורף ושיקום נחל מזור כאתרים תיירותיים.
לחינוך יוקצו 890 מיליון. תקציב המחזור הוכפל
בנוסף, העירייה ציינה כי תשקיע מהתקציב בבניית מוסדות חינוך ותנועות נוער, בניית פארקים וגנים ציבוריים חדשים ברחבי העיר, בניית מעונות יום ומוסדות חינוך, קידום מעונות לסטודנטים, פיתוח הקרייה האקדמית ועוד. אגב, סך תקציב החינוך לשנת 2023 צפוי לעמוד על כ-890 מיליון ₪ ויציג עלייה של כ-10% מהתקציב אשתקד. זה לא כולל תקציבי פיתוח נוספים בסך 150 מיליון ₪, לטובת בינוי ושדרוג מוסדות חינוך.
תקציב שיפור פני העיר (שפ"ע) יעמוד ב-2023 על כ-250 מיליון ש"ח, עלייה של כ-10 אחוז מתקציב 2022. התקציב יופנה לטובת ניקיון העיר, הדברה וטיפול בטרמיטים, פיקוח, שילוט וקידום עסקים, איכות סביבה, קידום האגף לרווחת בעלי החיים, מיחזור ועוד. עיקר הגידול בתקציב המינהל נרשם בסעיף שרותי ניקיון אשר יעמוד השנה על 201.5 מיליון ₪ ויציג גידול של 10%.
העירייה מציינת כי גם בשנת 2023 היא תאפשר החלפת אשפתונים תקולים ללא עלות, ותקציב האשפתונים יעלה ב-30%. תקציב ניקיון הרחובות עלה ל-70 מיליון ₪ והציג גידול של 10%, פיקוח תברואי (מזון ועסקים) יעמוד על 11.7 מיליון ₪, תקציב המיחזור הוכפל, תקציב האגף לרווחת בעלי חיים (השירות הווטרינרי) יעלה ל-6.5 מיליון ₪ ותקציב גן החי יעלה ל-3.2 מיליון ₪.
תקציב תכנון העיר בגידול של 11%
תקציב תכנון העיר יעמוד על 35.7 מיליון ₪, מה שיהווה גידול בגובה 11%. תקציב הפיקוח על הבנייה יעמוד על 15.5 מיליון ₪ ויראה גידול של 14%. תקציב עבודות ניקוז ותיעול עומד מיליוני שקלים בשוטף ותב"רים, תקציב העבודות הפיתוח של תאגיד מיתב בשווי עשרות מיליוני שקלים לשדרוג תשתיות המים והביוב.
תקציב הבטיחות בדרכים, הכולל תכנון צמתים וכבישים, אחזקת רמזורים, פעולות בטיחות בדרכים ועוד – יעמוד על 10.8 מיליון ₪, בנוסף לתקציבים חריגים נוספים (תב"רים) בגובה עשרות מיליוני שקלים. לדברי העירייה, סעיף תאורת הרחוב יעמוד על כ-13 מיליון ₪, מה שאמור לאפשר את המשך שדרוג תאורת הרחוב והחלפת התאורה לתאורת LED חסכונית ויעילה.
העירייה מסרה כי תקציב תרבות, נוער וספורט יעמוד על כ- 136 מיליון ₪ ויראה גידול של כ-10%, לא כולל 7.5 מיליון ₪ מקדמות, שכבר הועברו לטובת פעילויות שונות לרווחת תושבי פתח תקווה. בעירייה מציינים כי זה ולא כולל תקציב מקפ"ת, העומד על עשרות מיליונים נוספים, המוקדשים לפעילויות קהילתיות ורווחתם החברתית של התושבים.
10.5 מיליון לעמותות וקבוצות הספורט בעיר
לפי העירייה, תקציב אגף הספורט יעמוד ב-2023 על 33 מיליון ₪. התקציב יכלול אחזקת מתקני הספורט וניהול אולמות הספורט, אירועי ספורט, מפעלי ספורט בבתי הספר, השתתפות בהפעלת האצטדיון ומגרשי האימונים, תמיכות לעמותות הספורט בעיר (יעמוד על 10.5 מיליון ₪), מלגות לספורטאים מצטיינים (שיעמוד על 200 אלף ₪) ועוד.
העירייה מסרה כי תקציב הרווחה והסיוע לאוכלוסיות השונות, הזקוקות לעזרה ותמיכה, יעמוד השנה על 280 מיליון ₪. התקציב כולל שירותי שיקום, שירותים קהילתיים, סיוע לנוער ולצעירים, שירותים לילדים ונוער – ילדים בסיכון, מועדוניות, מעונות חסות, משפחות אומנה, בתים חמים, נוער בסיכון, טיפול בדרי רחוב, התמכרויות, סיוע לנשים מוכות ומשפחות במצוקה, שירותים לזקן, סיוע לשורדי שואה, תעסוקה ומרכזי יום לקשיש, שירותי שיקום, עבודה קהילתית, שירותים לעולים, שירותים למוגבלים שכלית והתפתחותית, הפעלת מעונות יום, הסעות ועוד.
תקציב הבריאות יעמוד על 9.2 מיליון ₪ לטובת הפעילות השוטפת ואחזקת כ"א מקצועי של טיפות החלב. העירייה ציינה, כי בשונה מערים אחרות, בהן שירות ותפעול טיפות החלב מתבצע דרך קופות החולים, בפתח תקווה, הן מופעלות בשיתוף משרד הבריאות והעירייה, זאת בנוסף להשקעה בבניית מבנים לטיפות החלב בשכונות השונות בעיר, בקלינאיות תקשורת ובמרפאת השיניים העירונית.