בהשקעה של 750 אלף ש"ח נפתח הסניף ה-12 של רשת הפיצוחים על המתחם המסחרי בדרך רבין. הסניף, שגודלו 100 מ"ר, אמור להיות סניף דגל של מותג הפיצוחים, שהתחיל ממפעל, שהוקם לפני כ-15 שנים בסגולה. במקום תמצאו פיצוחים טריים, פירות יבשים, תבלינים ו-10 סוגי פולי קפה. רפי וייס , בעלים: "חזרנו לפתח תקווה וסגרנו מעגל. רואים פוטנציאל מסחרי רב בעיר ובמיקום שבחרנו".
לצד רשתות האוכל הבינלאומיות, או כאלו שממותגות בסגנון בינלאומי, שפתחו סניפים במתחם דן טאון בב.ס.ר סיטי, בולטת בייחודיותה, "בראשית בית קלייה", או בשמה האחר "קליית בראשית", שמספקת ניחוח (תרתי משמע) ישראלי ואותנטי וגם כשר למהדרין בהשגחת בד"צ העדה החרדית. בלי הרבה פוזה, הרשת הצליחה במרוצת השניים לקבע את מעמדה כאחת מהמובילות בתחום הפיצוחים בארץ.
צפו בביקור בבראשית בית קלייה פתח תקווה
מצפת ועד בית שמש
הגענו למקום שלשום, ביום שישי, שהוא סוג של "יום הפיצוחים הרשמי" של עם ישראל. למרות שאנחנו הראשונים שמפרסמים בתקשורת על פתיחת המקום, הגיעו אליו לא מעט לקוחות, חלק מהם לקוחות קבועים של הרשת, לה כבר יש סניפים ברחובות (שם הוקם הסניף הראשון), אשדוד, בית"ר עלית, מודיעין, מודיעין עלית, בית שמש, בת ים, צפת וברחוב החשמונאים בתל אביב.
בראשית בית קלייה התחיל כמפעל שקלה וטחן את חומרים הגלם, באיזור התעשייה סגולה, לפני זמן רב. במהלך השנים, המפעל עבר לבית שמש והוא התפתח לרשת החנויות שהוא היום. "אנחנו למעשה סגרנו מאגל עם פתיחת הסניף בפתח תקווה", סיפר לנו רפי וייס, מבעלי הרשת. "הבאנו לתושבי העיר מגוון איכותי של פיצוחים וקפה. בעקבות דרישה של לקוחות מפתח תקווה שמכירים אותנו שנים, הקמנו את הסניף".
קליית בראשית הוא הרבה יותר מחנות פיצוחים ומה שמייחד הם 10 סוגי פולי הקפה, שמוצעים למכירה, יחד עם הכנת הקפה עצמו. הניחוח של הקפה עם הכניסה לחנות, גובר על הניחוח של הפיצוחים. את הקפה אפשר לשתות במקום ובזמן הקרוב אמורים לשים על המדרכה, הפונה אל דרך רבין ונמצאת סמוך למדרגות המובילות למתחם, שולחנות וכיסאות ובכך להפוך את הפיצוחייה לסוג של בית קפה.
750 אלף ש"ח השקעה, 100 מ"ר שטח
חובבי הקפה המשובח, ובבראשית בונים על כך שיהיו הרבה כאלה מיושבי המשרדים של ב.ס.ר סיטי, יוכלו להתאים להם את הקפה לפי טעמם האישי: קפה מברזיל, מקוסטה ריקה, קולומביה, אתיופיה, קפה שחור וקפה אורגני וקפה שנחלט מתערובת. לפי אנשי הרשת, כל זן ותערובת נקלים לפי פרופיל קלייה ספציפי הנמדד במד לייזר ומבטיח את מיקסום הטעם.
הקפה הוא הערך המוסף, אבל הבסיס הוא הפיצוחים – ויש שם הכל: גרעינים שחורים, בוטנים, תירס, דלעת, פיסטוק, אבל גאוות המקום הם גרעיני האבטיח, שלדברי וייס, "הם הכי טובים בארץ" (וכך גם מוטבע על השקיות ועל שרוול החולצה שלו). בסניף, שהיה בין הראשונים שסגרו שכירות במתחם דן טאון, הושקעו תכנון ומחשבה רבה וגם לא מעט כסף, כ-750 אלף ש"ח, על שטח של 100 מ"ר (לא כולל שטח הישיבה בחוץ).
בראשית בית קלייה, מאפשר גם הזמנה של כל המוצרים אונליין, אבל בטוחים שרבים מתושבי פתח תקווה והסביבה יגיעו לחנות על מנת לחוש ולהריח את הסחורה הטרייה. הסניף נפתח בימי חול ב-8:30 ונסגר ב-21:00 בערב. ביום שישי, שאמור להיות יום הפיק, הסניף ייפתח ב-8:00 וייסגר ב-14:00. בבראשית מתגאים בכך שמדובר ברשת הפיצוחים הכשרה ביותר (בהשגחת בד"צ העדה החרדית) וכן בכרטיס המועדון, שמקנה הנחות ומבצעים ללקוחות הקבועים.