ראש העיר פתח את שנת הלימודים החדשה בביקור מקיף במוסדות הלימוד של פתח תקווה, הכוללים יותר מ-13 אלף ילדי גן ב-575 גנים פלוס יותר מ-28 אלף תלמידים בביסודי (שלום כיתה א' ליותר מ-3000), יותר מ-22 אלף בתיכונים (יותר מ-2000 י"בניקים) וכ-4000 בחינוך המיוחד, שהוריהם מחו על קיצור יום הלימודים וביקשו את עזרתו: "זה פוגע לנו לא רק בילדים, אלא גם בפרנסה".
להרבה מתושבי פתח תקווה נדמה שראש העיר "משכפל את עצמו". גם התושבים הותיקים לא זוכרים ראש עיר שמבקר בכל כך הרבה מקומות ביום אחד. זה קיבל ביטוי בעיקר היום, ה-1 בספטמבר, יום פתיחת הלימודים, כשביקר בלא פחות משישה בתי ספר ביום אחד: בי"ס יסודי עין גנים, שש-שנתי רמון החדש, יסודי פאול קור, שש-שנתי ארנס, אולפנת הדר גנים ומורשה בנים.
צפו בסיור האינטנסיבי של גרינברג לצד מחאת החינוך המיוחד
"ההורים צריכים לחפש עבודה חדשה"
"שמחתי לפגוש את התלמידות, התלמידים וצוותי ההוראה ביום חגיגי זה ולראות את השמחה האמיתית לחזור לספסל הלימודים" מסר אחרי ביקוריו. "תלמידי ותלמידות פתח תקווה נמצאים בראש סדר העדיפויות העירוני ואנחנו נמשיך לפעול למענם בכל היבט שיידרש. השקענו השנה עשרות מיליוני שקלים בשיפוץ מבני חינוך, שדרוג, מחשוב, הנגשה והצללה, ועשרות רבות של מיליונים השקענו גם בבינוי בתי ספר, גנים ומעונות חדשים".
מה שאולי קלקל לראש העיר את היום החגיגי היא מחאת הורי החינוך היוחד, שגילו כי קיצרו את יום הלימודים בגנים מ-16:45 לשעה 15:00. "לצערינו, ראש העיר מגלגל את העניין למשרד החינוך, אבל אנחנו מצפים שהוא יעזור לנו", אומרת קרינה שחר, אם לשני ילדים אוטיסטים, שעכשיו צריכים לחזור הבייתה יותר מוקדם. "נכון שמדבר בהחלטה רוחבית, אבל אנחנו רוצים שראש העיר יעמוד על הרגליים האחוריות. אני סומכת עליו, כי הוא איש של עשייה".
מחאת ההורים הגיעה עד פתח העירייה וכללה עשרות הורים. גרינברג עצמו, לא התעלם מהם וירד לדבר איתם ולהסביר להם את עמדתו ועמדת העירייה. "ההורים צריכים לקצר את המשרה שלהם ברגע אחד", סיפרה לפתח תקווה NEWS, גבריאלה וינברגר, אמא לילד עם צרכים מיוחדים, שגם היא ביקרה במקום.
"בן אדם שעבד עד 16:00 היום צריך לסיים ב-14:00", היא אומרת. "זה הזוי שמשרד החינוך מטיל גזירה כזאת בסוף אוגוסט על ההורים שמנסים רק להתפרנס. חלק מאיתנו צריכים לשנות מקום עבודה בגלל זה. דבר שני, מדובר בילדים מיוחדים, שחלקם עם אוטיזם, שחייים מסגרת ארוכה שחייבים מסגרת ארוכה ולא להיות סתם בבית עם בייביסיטר. זה המהות של החינוך המיוחד – וחבל שהם לא מבינים את זה".
העירייה: עושים מאמצים לטפל בעניין בלוחות זמנים בלתי אפשריים
העירייה מסרה כי "משרד החינוך הוא המעסיק והמפעיל של הגננות במדינת ישראל ובשנים האחרונות הוא מתמודד עם קושי בגיוס גננות בכל הארץ. בשבוע שעבר התקבלה החלטה במטה משרד החינוך, לפיה גני התקשורת בפתח תקווה, יפעלו במתכונת מקוצרת עד השעה 15:10 לאור מחסור בגננות. מרגע קבלת ההודעה, דרשנו ממשרד החינוך לתת מענה מקצועי עד השעה 16:45 כפי שהיה עד כה, ובמקביל המשכנו בהיערכות לפתיחת שנת הלימודים באופן מיטבי".
עוד הוסיפה העירייה כי היא מנסה לבחון פתרונות וחלופות, על מנת להאריך את יום הלימודים (עד שעה 16:45) ולהקל על ההורים, כולל הצעה לגננות לעבוד עבודה נוספת במימון העירייה, על מנת לצמצם את החוסר. "העירייה מוכנה להשקיע משאבים כספיים ואחרים, אך בפועל נדרשת הסכמת הגננות שהן עובדות משרד החינוך כאמור", נמסר.
"העירייה תמשיך וממשיכה לעשות את מירב המאמצים, גם בלוחות זמנים בלתי אפשריים, על מנת לתת מענה בכל המסגרות החינוכיות בעיר ובפרט בחינוך המיוחד. לקראת שנת הלימודים הקרובה ובתוך זמן קצר מרגע קבלת ההודעה ממשרד החינוך נערכנו לפתיחת עוד שבעה גנים של חינוך מיוחד. הדר נכון גם להוספת כיתות תקשורת בהתראה קצרה, בבתי הספר ברחבי העיר.כל זה ועוד שהינו באחריות העירייה נעשה וייעשה בצורה המיטבית".